Vad finns det egentligen för fördelar med att reparera ipad i stället för att köpa en sprillans ny? Bland annat sparar du pengar och är en miljövän. 

Den stora frågan många ställer sig när deras ipad gått sönder, till exempel genom spräckt skärm, är om de ska beställa en helt ny eller lada den de har. Det är billigare och enklare än någonsin att reparera ipad, dessutom är det bra för miljön att inte konsumera onödiga saker – så valet borde bli enkelt. Du kan reparera din surfplatta här på https://phonehero.se/laga/ipad/reparation.

Ny iPad –  är den värd pengarna?

Mobil.se går det att läsa om testet av en ny generation ipad. Men vad är egentligen utlåtandet – och är den värd pengarna det kostar att köpa en helt ny? Ipad Air är den nya surfplattan från Apple och i testet i magasinet jämförs den med Ipad 9,7. Den sistnämnda benämns som gammal i jämförelse med den nya varianten, även om den inte är det. Dock skrivs det att Ipad Air också känns lite omodern med sina tjocka sidoramar och den fysiska hemknappen. Skärmen än bättre på flera sätt och det handlar bland annat om färgåtergivningen och lagren som finns mellan själva bilden och glasytan. Kvaliteter som dessa är diskreta och subtila, svårt att se om du inte är medveten om skillnaderna och letar efter dessa med ett tränat öga.

Sedan har även Ipad Air bättre prestanda än sina föregångare, men nästa lika bra som serien med Ipad Pro. Den känns dock inte snabbare än andra surfplattor, utan när du spelar riktigt grafiktunga spel på den.

Den slutliga domen är att den nya paddan, Ipad Air, känns som en mittemellan-surfplatta. Som inte kommer med så fasligt mycket nytt ändå. Kort sagt – du sparar pengar och energi på att reparera din gamla ipad i stället för att köpa denna.

I en annan artikel, i MacWorld IDG går det vidare att läsa om framtidens ipads. Där skrivs det om hur både macbook pro och ipad pro i närtid kan komma ut i nya generationer med oled-skärmar. Ännu är dock inget bekräftat från Apple gällande just detta, men säkerligen är förhoppningen hos användare av Apples ipads och macs att detta sker. Läs mer om vad som det snackas kring gällande Apple här.