Häromdagen skulle jag ringa lagens långa arm, jag behövde prata med en polis. Men jag kunde inte hitta numret på internet hur jag än sökte. Visst, jag kan 112 men dit vill man inte ringa utan att det verkligen har skett något riktigt illa och det var inget allvarligt som jag behövde hjälp med. Men trots att jag sökte på polisen som borde ligga nära var jag befann mig  så kunde jag inte hitta det som jag sökte. Till slut fick jag tag i något nummer till en lokal polisstation som kunde hjälpa mig. Inte så konstigt att de akuta nödnumrena ibland blir nedringda. Händer något allvarligt och man behöver kontakta någon fort så är det oftast bara ett nummer om dyker upp i bakhuvudet. Men de få gånger jag har ringt dit och även om det då har varit allvarliga situationer så har jag funderat för mig själv om jag med mitt samtal blockerar ett viktigare samtal.

Onödiga tankar jag vet men jag tror ändå det är viktigt att rannsaka sig själv innan man ringer och fundera över om man verkligen måste få hjälp så fort. Är man osäker så ska man självklart inte tveka men jag tror ändå att många samtal sker lite i onödan. Men de ska de klara i växlarna och man ska kunna få hjälp om man behöver. Jag hoppas bara att det aldrig tutar upptaget när jag ringer. Det kan nog vara en klok idé att lägga in lite fler nummer ändå så att man har lite alternativ bara utifall.