Handeln på nätet blir bara större och större. Samtidigt som fler företag etablerar sina verksamheter på nätet, ökar även antalet personer som beger sig ut på nätet för att handla.

3857585-online-money

Fler webbutiker startas

De senaste åren har flertalet olika företag öppnat webbutiker och precis när man ska starta företaget är det bra att kolla på andra i branschen och lära sig. Just detta har vi skrivit om i ett tidigare inlägg:

”Över lag när det kommer till att lyckas inom e-handel så är det alltid bra att prata med dem som redan har gått igenom det som man själv nu gör.”

Försäljningen på nätet ökar

Det kan vara lite knepigt att stå sig i konkurrensen när man väl har startat webbutiken, eftersom att så pass många redan har etablerat sig på marknaden. Men det kommer även fler och fler kunder till nätet och svenskarnas shopping på nätet har ökat i takt med aktörerna på nätet. Det går till och med så bra att experter spår att e-handeln kommer att gå ifrån fem procent av marknaden som den står för i dag, till trettio procent om tio år, skriver Sydsvenskan. I dag sker vart tjugonde köp på nätet och då ska alltså vart femte köp ske på nätet. Om man istället blickar tio år tillbaka på e-handeln har den ökat från 3,6 miljarder kronor per år, till ungefär 37 miljarder kronor i år. Mellan 2011 och 2012 var ökningen på hela 15 procent. I dag är den åldersgrupp som mest ökar sin näthandel, pensionärer.