Ändå sedan ajg börajde plugga i Lund har jag velat ha en egen lägenhet. Och då menar jag inte en vanlig hyresrätt, utan en alldeles egen bostadsrätt. Jag vet att många tycker det är bortskämt att säga så när man är student, men drömma kan man väl ändå få göra. Hur som helst, trots mitt eviga tjat om en egen bostadsrätt fick jag nöja mig med att bo i korridor under mina fyra år som student i Lund.

Det faktumet att jag fick trängas  i en studentkorridor, höll däremot inte mig borta från att ta reda på allting man bör veta innan man köper en bostadsrätt. Det jag till en början försökte lära mig mycket om var just om lån och hur det fungerar i förhållande till min bank. Jag insåg att att följande aspekter är viktiga.

Nummer ett: Jämför lån mellan bankerna så du är säker på att du får ett bra avtal med en bra ränta. Nummer två: var säkre på hur marknaden ligger till vid just det tillfället du tänker köpa. Det är bra att ta hänsyn till marknaden och huruvida man kan komma att göra vinst framöver. Nummer tre:  Anlita en mäklarfirma och en mäklare som har ett gott och trovärdigt rykte. Det är yttterst viktigt att du inte blir inblandad i någon slags falsk budgivning. Då finns det en risk att du kan få behöva betala flera hundra tusen extra än vad du egentligen hade behövt göra.

Så nu när mitt liv som student är över och jag ska flytta till storstaden Stockholm, gissa om jag ska börja kolla på lägenheter. Det känns väldigt tryggt och skönt att jag faktiskt tagit mig tiden att sätta mig in i bostadsmarknaden ordentligt. På så sätt kommer jag bli mycket mer nöjd med min investering än om jag låtit mig lurats. Så följ gärna mina råd om ni funderar på att köpa lägenhet. Tro mig, det lönar sig alltid att vara påläst.