Det finns en hel del saker att hålla i åtanke när det kommer till att starta en e-handel, speciellt om man vill att den ska bli framgångsrik – turligt nog finns en hel del knep, knåp och tips att ta till sig för att skapa bästa möjliga förutsättningarna att bli framgångsrik.

”- Jag säger som Nike – just do it. Man kan utan problem lägga ett år på affärsplan, marknadsundersökningar och att utvärdera plattformar. Hade du haft butiken igång under den tiden hade du lärt dig så mycket mer på att se hur marknaden verkligen fungerar.” läs mer här.

Ehandel kundvagn shoppingPrecis som grundaren av e-handelsvaruhuset Fyndiq Fredrik Norberg säger i citatet ovan handlar det om att sjösätta sin idé till e-handeln istället för att spendera överdrivet mycket tid till att fundera och planera runt omkring den. Självklart finns en hel del saker som bör förberedas innan man slår upp e-butikens dörrar. Till exempel behöver man ha en vara att sälja och en plats att ha denna vara på i lager där man också håller ordentlig koll på sin inventering. Något som i och för sig går att lösa rätt enkelt är själva inventeringen eftersom man idag snabbt och smidigt kan beställa handdator online för att sedan kunna sortera upp och hålla ordentlig koll, enkelt. Lika enkelt är det även att starta upp sin plattform. Något som bland annat InternetWorld skriver om är hur det finns en mängd olika lösningar med öppna källkoder att hitta gratis, och på det sättet är det alltid bra att börja, och sedan byta eller uppdatera plattformen när butiken går med vinst.

Vad ska man tänka på innan man öppnar butiken?

Nog för att man absolut kan sätta igång med sin konkreta e-handel på en gång utan större ansträngning ska man minnas att det finns vissa saker som kan vara bra att ha koll på redan när man är i ett idéstadium. Vad tidningen Driva Eget tipsar om är till exempel att ha koll på: vilken riktning man vill ta i form av en affärsplan, vilken tekniklösning som kan vara bäst, vilka betalalternativ man vill erbjuda och även vilka konkurrenter man har inom det segmentet man valt att arbeta inom. Sen är det bara att slå upp portarna.